Flip Noorman zingt Tom Waits in het Nederlands, met Vera van der Bie

Zaterdag 6 april, 14.30 uur

Amerikaanse zanger Tom Waits heeft een stem die niet te evenaren valt, althans bijna niet. Met nummers zoals Big in Japan, The Heart of Saturday Night en Waltzing Mathilda bereikte Tom Waits eind vorige eeuw een redelijke cultstatus die alsmaar bleef groeien des te langer hij muziek maakte.

Met ‘Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands)’ weten Flip Noorman en violiste Vera van der Bie het publiek in te pakken met een deken van muziek en geïnspireerde vertalingen van zijn teksten. Vanaf het eerste akkoord slepen zij ons mee in de wereld van Waits zijn absurditeit en Noorman’s fascinatie. Flip Noorman komt dichtbij Waits zonder hem te imiteren.

De vertaalde muziek wisselt hij af met anekdotes die verweven zijn in Flip’s persoonlijke leven en die van de Amerikaanse muzikant. De verhalen versterken de nummers op een manier dat je meer naar de tekst gaat luisteren én meer gaat waarderen wat voor een gepuzzel het moest zijn om de poëtische woorden van Waits te vertalen naar het Nederlands. Verder vertelt Flip Noorman wat meer over andere vaktechnische kwesties. Niet alleen woord-technisch, maar ook rechten-technisch heeft de voorstelling voor heel wat late uurtjes gezorgd. Maar het resultaat is een fascinerende voorstelling geworden.

Inmiddels is Flip alweer bezig met zijn nieuwe programma (Moordballades) maar des te mooier is het dat Flip en Vera, voor deze ene keer, nog een uitzondering maken voor Rialto Live met het programma ‘ Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands)’.

!!! LET OP: deze keer is het optreden op ZATERDAGmiddag 6 april 2024.

  • Voorverkoop 15,- euro, uiterlijk 5 april 2024, aan de kassa 17,50 euro.
  • Zaterdagmiddag 6 april 2024. Deur open: 14.00 uur, aanvang 14.30 uur.
  • Rialto Live in Cinema Zevenskoop, Julianaplein 43 in Den Helder.